Ajánlataink oktatók részére

Oktató-Pendrive

Referenciák

Magas szintű KRESZ oktatást végző képzőszervek és felhasználók listája

Közlekedési Ismeretek

Közlekedési
Ismeretek
Járművezetők
részére

Elsősegélynyújtás

Elsősegélynyújtás gépjármű-vezetők részére

Motoros tanuló mellény

Motoros tanuló mellény a Kotra Kft-től!

Pótpedál

Pótpedál referenciák

DrivingSchool

Korszerű nyilvántartási eszköz autósiskolák számára

KRESZ Oktató-Pendrive Autósiskolák részére

A közúti közlekedés forgalomsűrűsége és a technikai fejlődés hatására a járművezetői vizsga is fejlődik, korszerűsödik a változó körülményeknek megfelelően.

Ehhez a megújult vizsgáztatásnak részeként az oktatás is kell, hogy változzon, fejlődjön. Ez azt jelenti, hogy a számítógépes vizsgához számítógépes oktatást kell megvalósítani.

Mindehhez kínál nagyszerű oktatási lehetőséget ez a "KRESZ Oktató-Pendrive Autósiskolák részére" (régi nevén "KRESZ Oktató-CD Autósiskolák részére").

A tananyag három fő fejezetből áll:

  • Közlekedési ismeretek

  • Vezetéselmélet

  • Szerkezeti ismeretek

Első fejezet - Közlekedési Ismeretek Második fejezet - Vezetéselmélet Harmadik Fejezet - Szerkezeti és ellenőrzési ismeretek

A három fő fejezet felöleli a teljes ismeretanyagot, amely a "B" kategóriás tanulók vizsgafelkészüléséhez szükséges, melyet jelentősen kiegészít 829 kép, 137 filmbejátszás és 42 interaktív animáció.

Kép Filmbejátszás Animáció

A főbb fejezetek végén 7 helyen találkozhatunk összesen 599 tesztkérdéssel. A tesztkérdéseknél a helyes válaszokon túl szükség esetén a jó válasz vagy annak magyarázata is lekérdezhető.

Ellenőrző teszt kérdés

A 2005 novemberében megjelent "C" verzió tartalmaz továbbá 164 animált elsőbbségi szituációs tesztkérdést is. Ezeknél valamennyi válaszadáskor elindulnak a járművek a jelzett irányba a megadott sorrendnek megfelelően, de csak egy esetben van jó válasz.


A 2007 májusában megjelent "D" verzió már tartalmazza a 2007-es KRESZ változásokat is.

2008 májusában az akkori Oktató-CD programozástechnikailag teljesen új alapokra lett építve, és így megjelent az "E" verzió. Ebben tartalmi változás nem történt, csupán a programot működtető motor lett lecserélve, ezáltal megszüntek az egyes Flash Player-ek és videólejátszók által okozott problémák.

A 2010 februárjában megjelent "F" verziónál lett pendrive a tananyag adathordozója, amely egyben már tartalmazza a 2010. január 1-jén életbe lépő KRESZ változásokat is. A pendrive nagy előnye hogy telepítést nem igényel, így közvetlen a pendrive-ról futtatva bármely (Windows XP vagy újabb operációs rendszerű) számítógépen használható.

2012 októberétől jelentős változáson ment keresztül a tananyag, elkészült a "G" verzió és ezzel egyidejűleg megalkottuk a motoros pendrive-ot. A "KRESZ Oktató-Pendrive Motorosiskolák részére" megnevezésű program a motoros és segédmotoros vezetéselméleti és szerkezeti ismereteket tartalmazza, amellyel egy jelentős igényt elégítettünk ki.

Mindkét tananyagba új elemként épült be a fékút kalkulátor és az előzési úthossz kalkulátor. A programokban lévő filmek, képek és fotók egy részét kicseréltük a jobb szemléletesség érdekében. A régebbi filmeket pedig újra digitalizáltuk, hogy kivetítve minél jobb képi minőséget tudjuk nyújtani. Valamint új fejezetek kerültek a tananyagba:

  • A vezetést segítő rendszerek működése és azok alkalmazása

  • Közlekedési földrajz

  • A hibrid gépkocsik kialakítása

A program ekkor már a 2014. szeptemberi KRESZ változásokat is tartalmazta.

A program használata többféle technikával lehetséges:

  • Asztali- vagy hordozható számítógépről vezérelve, projektorral kivetítve a tananyagot.

  • A tanterembe több monitort elhelyezve egy központi számítógépről használva a pendrive-ot.

Részlet a programból

Természetesen az adott hely lehetőségeit és az oktató szakmai igényeit figyelembe véve mindezek kombinációi is kialakíthatók.

A pendrive-on elhelyezett program önmagától előre beállítva nem működik, hisz nem önálló tanuláshoz, hanem oktatói segédanyagnak készült, ahhoz ez csak egy eszköz mely megkönnyíti az oktatókollégák munkáját.

Az eredményes vizsgáztatáshoz rendkívül fontos az oktató szakmai tudása, következetes szigora és a tudás átadásához szükséges személyisége.

A program tematikai felépítésének, szemléletességének és felhasználóbarát kialakításának köszönhetően kezdő oktatók részére is lehetőséget ad a kiváló vizsgaeredmények eléréséhez.

A KFF által 96/2/2004. engedélyszámon jóváhagyott oktatási segédlet.

A program Demó verziója ingyenesen letölthető és kipróbálható.

Forgalmazó: KOTRA Kft.
Megrendelhető: +36 (54) 451-654Ajánlataink tanulók részére

KRESZ Oktató Tananyag és Teszt

KRESZ Oktató Tananyag és Teszt vizsgázni kívánó tanulók részére

www.kresztanulasotthon.hu

Könyvcsomagok

Tanulók részére megrendelhető könyvcsomagok

Animációs teszt

Közlekedési szituációk animációs teszt

Memóriajáték

Közúti jelzőtáblák memóriajáték

Gyufajáték

Logikai gyufajáték

Kikapcsolódás

Üdülés Ausztriában

Időjárás
Felhőkép
Magyarország pillanatnyi felhőtérképe