Ajánlataink oktatók részére

Oktató-Pendrive

Referenciák

Magas szintű KRESZ oktatást végző képzőszervek és felhasználók listája

Közlekedési Ismeretek

Közlekedési
Ismeretek
Járművezetők
részére

Elsősegélynyújtás

Elsősegélynyújtás gépjármű-vezetők részére

Motoros tanuló mellény

Motoros tanuló mellény a Kotra Kft-től!

Pótpedál

Pótpedál referenciák

DrivingSchool

Korszerű nyilvántartási eszköz autósiskolák számára

A számítógépes KRESZ oktatás módszertana

A gépjárművezető képzésben sok éve tevékenykedő elméleti oktató mind kialakították a maguk sajátságos módszerét, mely egyénileg ás és más. Sokan úgy hiszik, nem tudnak és nem is akarnak változtatni mindezen, mondván ami már idáig bevált azt kár lenne elrontani. Ez a fajta gondolkozás nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy valaki új számítógépes módszerrel oktasson. Mindez azért is lehetséges mert az eredményes elméleti oktatás nem elsősorban a módszeren - hisz többféle módszer is lehet eredményes -, sokkal inkább az oktató személyiségén múlik. Azok az elméleti oktatók akik eddig is sikeresek voltak, a számítógépes oktatás megvalósítása után is ugyanilyen sikeresek lesznek.

A kezdő oktatók esetében más a helyzet. Ők még nem alakították ki a saját módszerüket, ezért készen kapva a teljes ismeretanyagot nincs más dolguk, mint az első fejezettől az utolsóig bemutatni és elmondani mindent. Természetesen fejezeteket lehet kihagyni, hisz a mopedes tanulóknak nem kell tudni az autópályán való közlekedés szabályait. Fel is lehet cserélni fejezeteket, nem törvényszerű a pontos sorrend betartása pl.: kikerülést vehetjük előbbre, az előzést pedig utána tekintettel arra, hogy a kikerülés az egyszerűbb. Ami fontos, az a tudás lelkiismeretes átadása kellő szigor és következetesség betartásával. A tanulót rá kell kényszeríteni az önálló tanulásra, mert az eredményes vizsgához ez nélkülözhetetlen. Ezek a programok ugyanis nem alkalmasak az önálló tanulásra, mert az oktató magyarázó szavai szükségesek a képekhez. Az oktató beavatkozása szükséges a filmek lejátszásánál, ahol a film bárhol megállítható, hogy a lényeget ki tudjuk hangsúlyozni az adott szituációban.

A fejezetek végén található teszt azonban csakis egyéni tesztelésre használható eredményesen, ahol a tanuló saját hibáját észlelve a megoldás megkeresheti, így szerezve bizonyosságot a kérdés helyes válaszára. Fontos tudni, hogy az oktató program a krétát és a tablót helyettesítheti, de a tankönyvet nem. Ezért a tanulónak ugyanúgy szükséges jegyzetfüzet és könyv, mint eddig, hiszen a megfelelő tagolással ki kell tudni emelni a lényeges dolgokat a kevésbé lényegestől.

Tekintettel arra, hogy a KRESZ oktató programok merőben újak mindenkinek azt javaslom a program megvásárlását követően a teljes anyagot, azaz minden fotót, filmet, és animációt meg kell tekinteni, hogy ismertté váljon, és csak ezután lehet nagy biztonsággal a tanulók elé kiállni.

Kotra Károly


Ajánlataink tanulók részére

KRESZ Oktató Tananyag és Teszt

KRESZ Oktató Tananyag és Teszt vizsgázni kívánó tanulók részére

www.kresztanulasotthon.hu

Könyvcsomagok

Tanulók részére megrendelhető könyvcsomagok

Animációs teszt

Közlekedési szituációk animációs teszt

Memóriajáték

Közúti jelzőtáblák memóriajáték

Gyufajáték

Logikai gyufajáték

Kikapcsolódás

Üdülés Ausztriában

Időjárás
Felhőkép
Magyarország pillanatnyi felhőtérképe